Reizigersspreekuur

Reizen en gezondheid

Iedereen die op vakantie gaat wil zich goed voorbereiden. Vooral als deze reis naar verre oorden gaat. Voor reizen naar de tropen, andere continenten maar ook naar bijvoorbeeld Turkije, zijn vaak vaccinaties, malariaprofylaxe en speciale reisadviezen nodig.

Bij de Zorghoek Bergschenhoek kunt u terecht voor uitgebreide reizigersadvisering.
De huisarts M. Prins-Bot is een huisarts die een registratie heeft voor reizigersadvisering.
U kunt bij hen terecht voor een uitgebreid reizigersadvies, mede gebaseerd op hun kennis van uw medische achtergrond. Alle vaccinaties, waaronder ook de gele koorts vaccinatie, kunnen worden toegediend en malaria recepten kunnen indien nodig worden uitgeschreven.

Wanneer moet u uw reisadvies halen?
Het is belangrijk dat u ruim voor uw vertrek de goede reisadviezen krijgt zodat u ook tijdig de eventuele vaccinaties toegediend krijgt.
Wij verzoeken u daarom ongeveer 2 maanden voor vertrek de praktijk te bellen voor informatie.
U kunt in de praktijk bij de assistente een reisadviesformulier ophalen. Deze moet u per persoon volledig invullen. Op basis van dit formulier en de bij ons bekende medische gegevens wordt het reizigersadvies samengesteld en krijgt u via de assistente een afspraak voor het mondelinge advies, de vaccinaties, de recepten en het invullen van uw vaccinatiepaspoort.

Kosten van het reizigersadvies:
Reizigers advies per persoon : € 56,57
Aanschaf vaccinatiepaspoort: € 5,00

De meeste verzekeraars vergoeden het reizigersadvies indien gegeven door een geregistreerd reizigersgeneeskundig huisarts geheel of een gedeelte hiervan. Ten aanzien van de vergoeding is het advies om in eerste instantie contact op te nemen met uw Zorgverzekeraar en/of uw polis na te kijken.

Rest ons u nog een prettige vakantie toe te wensen!