Achmea Plus Praktijk

pluspraktijkDe Zorghoek Bergschenhoek is per 1 april 2013 een Achmea PLUS praktijk.

Wij vinden het van groot belang dat de huisartsenzorg voor onze patiënten optimaal toegankelijk is. Verzekeraars hebben samen met diverse huisartsen en patientenvertegenwoordigers geinventariseerd aan welke voorwaarden de praktijkvoering zou moeten voldoen om vanuit het oogpunt van de patient optimale service te bieden.

Optimale service is ook wat wij met onze praktijk willen bieden en hoe we dat doen leest u hierna:

 1. De praktijk is zonder onderbreking geopend tussen 08:00 en 17:00 uur. Tussen 17:00 en 18:00 uur zijn er met de HAP afspraken gemaakt om de huisartsenzorg te leveren tegen het reguliere dagtarief.
 2. De praktijk voert een Door de Cliënt Bekeken Huisartsenpraktijk onderzoek uit en maakt de resultaten van dit onderzoek via de praktijkwebsite aan patiënten bekend. De DCB Huisartsenpraktijk is een cliëntervaringsonderzoek ontwikkeld door Achmea in samenwerking met ARGO en de Nederlandse Patiënten en Cliënten Federatie (NPCF).
 3. De praktijk heeft een praktijkwebsite en een (digitale) praktijkfolder voor patiënten.
 4. Patiënten die naar een andere zorgverlener worden doorverwezen krijgen tijdens het consult, of direct daarna, de verwijsbrief/het recept mee.
 5. De nieuwe praktijk is fysiek geschikt voor toegang voor patiënten die in een rolstoel zitten.
 6. De praktijk start met NHG-accreditatie.
 7. De praktijk is goed bereikbaar.
 8. Patienten kunnen online enkele afspraken plannen.
 9. Patienten hebben de mogelijkheid van een E-mailconsult.
 10. Patienten kunnen online herhaalmedicatie aanvragen. Uitzondering: benzodiazepine en slaapmedicatie.
 11. Patienten kunnen toegang krijgen tot een gesloten patiëntenportaal. MijnGezondheid.net biedt patiënten de mogelijkheid een deel van hun dossier in te zien en gezondheidszaken makkelijk en snel te regelen via internet (e-amil consult, herhaalrecepten bestellen, afspraak maken op het spreekuur van de huisarts). 
 12. De praktijk is maximaal 10 dagen per jaar gesloten.

Onze huisartsenpraktijkzen zijn Door Clienten Bekeken. Bij dit onderzoek zijn de ervaring van de patiënt met zijn/haar huisarts gemeten en als zeer positief afgegeven. De huisartsen en haar medwerkers zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat en de erkenning voor onze inspanningen van onze patienten.

In het kader van de NHG accreditering beoordelen we jaarlijks onze praktijkvoering. NHG-Praktijkaccreditering is hét kwaliteitskeurmerk en dé methode voor systematisch verbeteren in de huisartsenpraktijk. Hierdoor kunt u gerechtvaardigd vertrouwen hebben in onze huisartsenpraktijk. De Zorghoek Bergschenhoek: "Samenwerken aan uw Zorg".