Bloedafname en laboratorium onderzoek

bloedWanneer u met gezondheidsklachten bij de huisarts bent geweest, kan de huisarts het nodig vinden om laboratorium onderzoek aan te vragen. In dat geval heeft u van uw huisarts een aanvraagformulier voor laboratoriumonderzoek (bloedprikken) gekregen. Met het aanvraagformulier kunt u zich melden bij meerdere prikposten bij ons in de buurt, waar u zo spoedig mogelijk wordt geholpen. Hier kunt u ook urine of ontlasting inleveren. De bloedafname gebeurt zittend. Er wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen uit een ader, meestal aan de binnenkant van de elleboog. De uitslag van de onderzoeken is meestal na een week bekend en kunt u opvragen bij de huisarts. Ook kan de huisarts het nodig vinden om ander lichaamsmateriaal (zoals pus, sputum en afstrijkjes van slijmvliezen) te laten onderzoeken. Dit wordt door de huisarts bij u afgenomen en naar het laboratorium verzonden. Het duurt meestal wat langer voordat deze uitslag bij ons bekend is, omdat er meestal kweken van bacteriën worden gemaakt.

De kosten van bloed-, laboratorium- en pathologie onderzoek worden ten laste gebracht van uw eigen risico. De aanbieders van aanvullend onderzoek maken prijsafspraken met uw zorgverzekeraar. De arts heeft dus geen invloed op de kosten die hiervoor worden berekend.Heeft u vragen over uw rekening, welke is ingediend bij uw zorgverzekeraar, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Aan de Verzetstraat 12 kunt u door een medewerker van de STAR-MDC bloed laten afnemen van maandag tot en met vrijdag van 07:30 - 08:30.

 

Locaties

STAR-MDC
Verzetstraat 12
2661 HX Bergschenhoek
www.star-mdc.nl
Sint Franciscus Gasthuis (SFG)
Hoofdlocatie Kleiweg
Kleiweg 500
010 - 511 89 68
www.sfg.nl
Locatie Berkel (buitenpoli SFG)
Boerhaavestraat 19
2652 EP Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-461 77 00
LangeLand Parkzoom
Tjeerd Kuipersstraat 17
2662 GM Bergschenhoek
Tel: 079-346 43 33
Tijden : 08:00-10.00