Bloedafname en laboratorium onderzoek

bloedPer maandag 13 juli 2020 is weer bloedafname op onze praktijk mogelijk.

 

STAR-SHL is op de volgende momenten aanwezig:

Maandag, woensdag en vrijdag van 07:30 - 09:30

 

Wanneer u met gezondheidsklachten bij de huisarts bent geweest, kan de huisarts het nodig vinden om laboratorium onderzoek aan te vragen. In dat geval heeft u van uw huisarts een aanvraagformulier voor laboratoriumonderzoek (bloedprikken) gekregen. Met het aanvraagformulier kunt u zich melden bij meerdere prikposten bij ons in de buurt, waar u zo spoedig mogelijk wordt geholpen. Hier kunt u ook urine of ontlasting inleveren. De bloedafname gebeurt zittend. Er wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen uit een ader, meestal aan de binnenkant van de elleboog. De uitslag van de onderzoeken is meestal na een week bekend en kunt u opvragen bij de huisarts. Ook kan de huisarts het nodig vinden om ander lichaamsmateriaal (zoals pus, sputum en afstrijkjes van slijmvliezen) te laten onderzoeken. Dit wordt door de huisarts bij u afgenomen en naar het laboratorium verzonden. Het duurt meestal wat langer voordat deze uitslag bij ons bekend is, omdat er meestal kweken van bacteriën worden gemaakt.

De kosten van bloed-, laboratorium- en pathologie onderzoek worden ten laste gebracht van uw eigen risico. De aanbieders van aanvullend onderzoek maken prijsafspraken met uw zorgverzekeraar. De arts heeft dus geen invloed op de kosten die hiervoor worden berekend.Heeft u vragen over uw rekening, welke is ingediend bij uw zorgverzekeraar, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

STAR-shl is als zorgaanbieder verplicht te vragen naar een geldig legitimatiebewijs bij patiënten. Patiënten die al bij hun bekend zijn, hoeven geen ID-bewijs te laten zien maar kunnen zich legitimeren met hun naam en geboortedatum. Helaas is het niet in alle gevallen technisch mogelijk om patienten die al eerder bij de Star-shl zijn geweest, te traceren in hun systeem. Daarom adviseren zij u zekerheidshalve altijd een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar een afspraak bij star-shl.  

In verband met Corona vindt bloedafname alleen plaats na het maken van een afspraak. Zie voor meer informatie hierover de website van Star-SHL of het betreffende ziekenhuis.  

 

 

 

Locaties

STAR-MDC
Verzetstraat 12
2661 HX Bergschenhoek
www.star-mdc.nl
Sint Franciscus Gasthuis (SFG)
Hoofdlocatie Kleiweg
Kleiweg 500
010 - 511 89 68
www.sfg.nl
Locatie Berkel (buitenpoli SFG)
Boerhaavestraat 19
2652 EP Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-461 77 00
LangeLand Parkzoom
Tjeerd Kuipersstraat 17
2662 GM Bergschenhoek
Tel: 079-346 43 33
Tijden : 08:00-10.00