Jeugd- en Dyslexiezorg

Onze website geeft globale informatie over de jeugdzorg in Rotterdam.
Jeugdzorg is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar met ernstige opvoedings- en opgroeiproblemen, en voor hun ouders of opvoeders. In het verleden beoordeelden allerlei (jeugdzorg)instanties een verzoek om hulp. Ouders en minderjarigen met problemen wisten daardoor niet goed bij welke instantie of instelling ze terecht konden.
Op 1 januari 2005 is de Wet op de jeugdzorg in werking getreden. Deze wet moet leiden tot meer cliëntgericht werken in de jeugdzorg. Voortaan is Bureau Jeugdzorg de centrale toegang tot de geïndiceerde jeugdzorg. Het verzorgt de indicatie voor hulp aan minderjarigen en hun ouders. De Zorghoek Bergschenhoek streeft naar optimale samenwerking met Bureau Jeugdzorg Rotterdam.

Wat is jeugdzorg?
Ieder kind heeft het recht om uit te groeien tot een gezonde en evenwichtige volwassene. Dat gaat niet altijd vanzelf. Soms is er hulp nodig voor het kind of de jongere, soms ook voor het hele gezin. Al die soorten hulp bij elkaar noemen we 'jeugdzorg'.

Wat is Bureau Jeugdzorg?
Kinderen en jongeren met problemen hebben recht op jeugdzorg. In de nieuwe Wet op de jeugdzorg is vastgelegd dat Bureau Jeugdzorg de toegangspoort is voor de gehele jeugdzorg. De medewerkers van Bureau Jeugdzorg beoordelen elk verzoek om hulp. Ze stellen vast welke zorg nodig is. Ze begeleiden kinderen, jongeren en ouders of verwijzen hen door naar andere hulpverleners.

Wat is dyslexiezorg?
De gemeente Lansingerland heeft voor haar jeugd lokaal Dyslexiezorg ingekocht. Wilt u weten welke zorgaanbieders door de gemeente zijn ingekocht, dan verwijzen wij u naar de website www.hulpenondersteuning.nl


Meer weten? Kijk dan op onderstaande website of neem contact op met Bureau Jeugdzorg Rotterdam.

Bureau Jeugdzorg Rotterdam, Vestiging Van Vollenhovenstraat
Vollenhovenstraat 5
3016 BE Rotterdam
Tel: 010-436 73 33
www.jeugdzorg-rotterdam.nl
Centrum voor jeugd en gezin Lansingerland
Noorderparklaan 2
2662 DJ Bergschenhoek
Tel: 010-201 01 10
www.cjglansingerland.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden: Op maandag t/m vrijdag van 08:30u - 17:00u. In de avonduren en het weekend is in dringende gevallen een maatschappelijk werker van Bureau Jeugdzorg bereikbaar. Het antwoordapparaat van de vestiging geeft hiervoor een telefoonnummer.